Mevlana økologisk koldpresset black seed olie, 100ml

175,00 DKK
Model/varenr.: JH-6793
Lager: 2 stk tilbage på lager

Godt at vide:
Mevlanas økologisk producerede blackseedolie udvindes ren og koldpresset fra frøene af blackseedplanten (Nigella sativa) i råkostkvalitet. blackseedplanten tilhører ranunkel-familien og er ikke, modsat tidligere antagelser, beslægtet med almindelig kommen. Olien, der opnås gennem skånsom koldpressning, har en intens pebret smag og fungerer særligt godt i det orientalske køkken. Dette alsidige olie kan også forkæle din krop indvendigt, selv når det indtages skefuldvis.

Forskellen mellem filtreret og ufiltreret blackseedolie:
Den ufiltrerede blackseedolie tappes direkte i flasker lige efter koldpressningen, hvilket resulterer i, at alle svævestoffer forbliver i olien. Den ufiltrerede olie har en lidt bitter og stærkere smag og har på grund af trub og svævestofpartikler en sort farve. Da disse partikler sætter sig på bunden efter længere tid, bør den ufiltrerede olie rystes før brug for at opnå en jævn blanding af svævestofferne. Nogle af vores kunder foretrækker den ufiltrerede variant af olien, mens andre foretrækker den filtrerede. Vi filtrerer på naturlig vis ved at hælde den friskpressede olie i beholdere og lade svævestofferne langsomt bundfælde sig. Derefter hælder vi den filtrerede olie fra. Denne naturlige filtrering bevarer stadig nogle svævestoffer i den filtrerede olie.

Produktionsmetode - Fra dyrkning til færdig olie:
Vi tilbyder 100% ren blackseedolie presset fra Nigella sativa-frø og helt uden tilsætningsstoffer. Vi filtrerer naturligt ved at lade svævestofferne bundfælde sig og derefter hælde olien fra (dekantation). Frøene kommer fra kontrolleret dyrkning og bliver skånsomt koldpresset, hvilket sikrer råkostkvalitet.

Det første trin består i at plante og pleje planten, hvorfra de værdifulde frø tærskes senere. Kvaliteten af olien påvirkes væsentligt af:
- Frøsorten (Vi bruger frø fra Nigella sativa-frø!)
- Dyrkningsområdet (Sortkommen trives godt i sandet, varm jord.)
- Den "ægte blackseed" er bedst egnet til at udvinde den værdifulde olie. Under optimale klima- og jordbundsforhold udvikler frøet et maksimum af essentielle stoffer. Frøene høstes først, når planten allerede er død, og kapslerne har fået en brun farve. Planterne skæres før morgenduggen, lægges ud til tørring og tærskes derefter ud. Efter denne omfattende proces tappes, males eller presses frøene.

Hvorfor netop koldpresset?
Det vigtigste ved produktionen af blackseedolie er koldpressningen. Ved lave temperaturer under presningsprocessen sikres kvaliteten af olien. For at undgå at miste vigtige næringsstoffer under fremstillingen anbefales en temperatur på tredive grader. Den første presning giver de bedste resultater, da yderligere presseprocesser skaber mere tryk og dermed en højere temperatur, hvilket ville resultere i tab af værdifulde næringsstoffer.

Anvendelse:
Populær i det orientalske køkken. Olien har en æterisk duft af muskatnød og en krydret, pebret smag. Den giver dine retter en orientalsk smag og fungerer som en alsidig olie til en række retter.
Til smagning i:
- Dressinger
- Dips
- Supper
- Saucer
- Til rå mad
- Dejlig til kål & bælgfrugter
- Kan også bruges til hudpleje.

Bemærk:
Smagen kan i starten være ukendt og lidt usædvanlig, hvilket skyldes de bitre stoffer og indholdet af æterisk olie. Olien har en krydret, bitter og lidt skarp smag. Der kan også være en let opstød i starten, som aftager efter regelmæssig brug inden for kort tid.

 

 

Næringsinhold pr. 100ml
Energi 3704 KJ / 901 kcal
Protein 0 g
Fedt 92,6 g
- Heraf mættede fedtsyrer 14,5 g
Monoumættede fedtsyrer 22,5 g
Flerumættede fedtsyrer 56,1 g
Kulhydrater 0 g
- Heraf sukkerarter 0 g
Salt 0 g
Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
spacer